Upis djece u prvi razred osnovne škole “Al Amel” za školsku 2021/2022. godinu

Dragi roditelji/staratelji budućih prvačića,

ovom prilikom Vam dostavljamo korisne informacije koje se odnose na upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2021/2022. godinu. Upis djece u osnovnu školu „Al Amel“ za školsku 2021/2022. godinu obavit će se u periodu od 1.4. do 30.4.2021. godine i to putem poziva.
U izuzetnim opravdanim slučajevima, upis će se obaviti i u augustu tekuće godine.

Ko su školski obveznici u školskoj 2021/2022. godini?

U prvi razred školske 2021/2022. godine će se upisati djeca koja do 1.3.2021. godine imaju navršenih 5 i po godina života. Škola može omogućiti upis i djetetu mlađem od utvrđene starosne dobi za početak obaveznog odgoja i obrazovanja, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i ako škola, nakon što razmotri preporuke Komisije za upis učenika u prvi razred, bude sigurna da je to u najboljem interesu djeteta.
Upis djeteta mlađeg od utvrđene starosne dobi može se izvršiti samo ako dijete do kraja kalendarske godine puni šest godina života.

Na koji način će se vršiti upis djece u osnovnu školu?

S ciljem zaštite vašeg zdravlja i zdravlja vaše djece te kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID 19), prijavljivanje djece će se vršiti elektronski, putem naše web stranice www.alamelschools.ba popunjavanjem prijavnog obrazca. O terminu dostavljanja dokumentacije i testiranja roditelji/staratelji djece će biti blagovremeno obaviješteni putem telefona kojeg budu naveli u prijavi.

Želimo našim prvačićima da školsku godinu u septembru dočekaju u svojim učionicama, sa svojim vršnjacima i njihovim učiteljicama, kako bi njihovi prvi koraci bili koraci koji vode u sretniju budućnost.